Ontdek onze 30-Day-Challenge

Voor sport is het al een tijdje heel populair. Links en rechts zie je alle soorten challenges opduiken. 30 Day Fitness Challenge, 30 Day Work Out Challenge… je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een challenge te vinden. En eigenlijk is het nog wel leuk ook om je 30 dagen even echt te houden aan een strak schema, zo is het ons een tijdje geleden gelukt om aan het einde van die 30 dagen 5 minuten te planken.

Met muziek ben je ook héél vaak bezig met verschillende spieren. Probeer je de bedenking maar eens te maken welke spieren er allemaal in werking zijn bij het bespelen van jouw instrument. Onze reden om de ‘30 day challenge for brass & winds’ samen te stellen was er ook eentje om even met die voornaamste spieren echt 30 dagen aan het werk te gaan… het middenrif, het embouchure, de tong… het zijn allemaal spieren die specifiek worden gebruikt bij het bespelen van een blaasinstrument. Met een goede balans, gespreid over 30 dagen, proberen we er voor te zorgen dat die spieren goed geactiveerd worden. Wij koppelen daar aan dat je ook op ons platform toegang krijgt tot heel wat oefeningen, zo gaan we toch net ietsje verder dan dat matje op de grond in de living. 

Ik hoor jullie wel denken… 30 dagen na elkaar onafgebroken spelen, dat is een hele klus. Maar het is een goed voornemen dat niet alleen je spelen ten goede komt. Het bespelen van een blaasinstrument is voor een stuk ook echt sporten, tijdens deze donkere dagen en quarantaine hebben we het allemaal moeilijk om actief te zijn… Gebruik deze challenge ter vervanging van jouw normale sportbeoefening en breid het uit naar een gehele workout. Bedenk je het gevoel dat je hebt wanneer je een tijdje heel intensief hebt gespeeld… daarna gaat het altijd beter, dat gevoel moet je als ultieme doel voor ogen houden wanneer je deze 30 day challenge aangaat. Hoe mooi zou het zijn als je aan de start van een repetitie altijd dit gevoel hebt. Net die extra hoge noten kan spelen of je de uithouding hebt om een heel concert eerste stem te spelen. Voor ons is het alvast een goed voornemen waarmee we komende maand van start gaan.

Previous
Previous

5 redenen waarmee we jou overtuigen deel te nemen aan de eerste ‘Open House Day’!

Next
Next

Wat is de ideale ademhaling bij het bespelen van een blaasinstrument?