5 redenen waarmee we jou overtuigen deel te nemen aan de eerste ‘Open House Day’!

1.    Is het wel veilig? 

Ja, de lessen worden volledig coronaproof gegeven. In het lokaal zijn enkel jijzelf en de docent aanwezig en we voorzien plexiglas om tussen jullie beiden te plaatsen. Met ontsmettingsalcohol smijten we je naar de oren en ramen en deuren zullen de hele dag voor een frisse wind in het kasteel zorgen. Tussen de leswissels voorzien we 15 minuten om te verluchten, te ontsmetten en een koffie te drinken. 

 

2.    Ik ben niet goed genoeg. 

Klopt niet! Deelnemen aan de masterclass doe je vooral om jezelf te verbeteren en niet om te laten zien hoe goed je bent. Je hoeft hier niet uit te pakken met de snelste, hoogste of luidste noten. Je schrijft je in omdat je graag muziek maakt, omdat je jouw passie al maanden mist en omdat je je thuis goed wil voorbereiden om in topvorm te zijn bij de allereerste repetitie na lange tijd. 
Of je nu net begonnen bent of al vergevorderd, iedereen is welkom en iedereen kan iets bijleren. Zelfs onze docenten. 

 

3.    Ik wil wel, maar ik durf niet. 

Gewoon doen! We begrijpen dat je wel een beetje lef moet hebben om de eerste stap te zetten. Maar die eerste stap is: 

·       Een formulier hier invullen op onze site. Niets moeilijk aan. 

·       Stap 2: Zoek een stuk waar je graag aan wil werken. 

·       Stap 3: Oefen thuis aan dit stuk en schrijf voor jezelf de moeilijkheden op

·       Stap 4: Kom naar de Open House Day en ontspan nog even op het kasteeldomein. 

·       Stap 5: Speel je stuk voor en werk samen aan een betere versie.

Een goede voorbereiding is eigenlijk al het halve werk. En het is makkelijk te zeggen dat je helemaal geen stress hoeft te hebben, maar het is echt zo. Het is een inspiratieles, geen auditie of wedstrijd. Je doet dit puur voor jezelf. En toch een klein voordeel aan corona: er zit niemand mee te luisteren tijdens jouw les. 

Ben je iemand die veel last heeft van stress of faalangst, dan raden we zeker aan om de webinar van Mieke Wouters (Free Up & Play) online mee te volgen. Wil je meer info over het hoe, wat, waar, wanneer van deze webinar? Hou dan zeker onze site in het oog. En nog een voordeel: Als actieve deelnemer worden jouw vragen behandeld door Mieke tijdens het webinar.

 

4.    Het heeft toch geen nut, want alles ligt nog stil...

Voorbereiding is alles! Op dit moment ligt cultuur inderdaad nog stil, maar versoepelingen zullen er sowieso komen. Hopelijk hoeven we er niet te lang meer op te wachten. 

Hoe jammer zou het zijn, dat je je instrument nog moet ontstoppen op de dag van die langverwachte eerste repetitie? Schrijf je je nu in, dan is dit meteen de start van een perfecte voorbereiding om in topvorm te geraken. Jouw eerste noot in het orkest zal briljant schallen door het repetitielokaal. 

  

5.    Alden Biesen? Is dat in Duitsland?

Puur Belgisch! Landcommanderij Alden Biesen is een kasteeldomein gelegen te Bilzen (Limburg). Deze prachtig onderhouden site met een rijke geschiedenis is een ideale setting om geïnspireerd te worden en zeker de moeite om het land voor te doorkruisen. Je kan hier mooie wandelingen maken en volop genieten in de verschillende tuinen. 

 

Overtuigd? Schrijf je dan snel hier in, want zoals je weet zijn de plaatsen beperkt (Covid-19...). Wil je je thuis goed voorbereiden, dan kan je op onze site een gratis E-Book aanvragen waarin je handige tips, trucs en technieken vindt die je meteen kan toepassen.

Kaat & Pieter van House of Musicians

Next
Next

Ontdek onze 30-Day-Challenge